2020-10-06 12:06:18

eTwinning oznaka kvalitete

TEKST: Andrijana Simčić

RAVNA GORA: 6.listopada 2020.

Nacionalnom Oznakom kvalitete za eTwinning projekte u šk. god. 2019./2020. nagrađena su dva međunarodna projekta koje je s prošlogodišnjim četvrtašima provela naša učiteljica engleskog jezika Andrijana Simčić.

 

klikni na više

 

Prvi projekt nagrađen Nacionalnom Oznakom kvalitete je projekt OUR TREE OF WISHES čija (idejna začetnica: učiteljica Monica Frigerio, Italija) u kojem su naši četvrtaši pisali božićne želje te ih razmjenjivali s učenicima ostalih europskih škola-partnera, a zatim su svojim i njihovim željama okitili školsko božićno drvce.

Drugi naš projekt nagrađen Nacionalnom Oznakom kvalitete je projekt LET'S GO OUTSIDE! (idejna začetnica: učiteljica Andrijana Simčić, Hrvatska) u okviru kojeg su učenici povremeno učionice zamjenjivali vanjskim okolišem škole te još veselije i motiviranije proveli neke aktivnosti iz područja engleskog jezika.

Nacionalna oznaka kvalitete priznanje je učiteljima za uspješnost i visoku razinu rada na eTwinning projektima. Učenicima je Oznaka kvalitete priznanje i ujedno poticaj za uloženi trud tijekom rada na projektu, dok za školu ona predstavlja javno priznanje njene predanosti kvaliteti te otvorenosti prema suradnji na europskoj razini. U svakom projektu Nacionalna služba za podršku vrednuje: (1) pedagoške inovacije i kreativnost u projektu, (2) integraciju projekta u kurikulum, (3) komunikaciju i razmjenu sadržaja među partnerskim školama, (4) suradnju partnerskih škola, (5) kreativnu uporabu IKT-a te (6) rezultate, učinak i diseminaciju.

Uz certifikat učitelju i učenicima, donosimo i primjer pisanog vrednovanja jednog od naših projekata:

„Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum, preporučuje se obratiti pozornost na važnost multidisciplinarnog pristupa. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama je ostvarena. Tijekom provedbe projekta korišteni su različiti web alati. Rezultati projekta i diseminacija projekta kvalitetno je predstavljena u odgojno-obrazovnoj ustanovi, na mrežnim stranicama i na TwinSpaceu. Zadani ciljevi su ostvareni. Preporučuje se detaljnije prikazati rezultate evaluacije na TwinSpaceu.“

 

 


Osnovna škola Dr.Branimira Markovića Ravna Gora