preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

DAN ŠKOLE

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 12. 11. 2020.

RAVNA GORA, 12.STUDENOGA 2020.

Tekst: Nataša Možgon Kauzlarić

U OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora, listopad je uvijek svečan jer se tada slavi Dan škole. Ove školske godine...

 

Ove školske godine također je bilo svečano, ali na drugačiji način. Prilagodili smo se novoj situaciji i svečanost Dana škole započeli na sam dan proslave, 15. listopada. Ravnateljica škole je na putem razglasa pročitala sve uspjehe učenika i učitelja tijekom rujna i listopada koji su vidljivi i na web stranici škole. Na samom ulazu škole, u velikom holu pripremljena je izložba obiteljskih kućica koje su napravili učenici sadašnjeg 5. i 6. razreda dok su bili sa svojim učiteljicama Snježanom Sveticki i Gordanom Podobnik. Malo su im pripomogli i roditelji pa su to prava umjetnička ostvarenja. Osim kućica, na izložbi su se našli i mostovi koje je s učenicima napravio učitelj likovne kulture Ivo Brajenić. Izložbu je pripremila učiteljica Snježana, a učiteljica Gordana predstavila je razredni eko-časopis  „Plastika u okolišu“ koji je nastao tijekom rada na projektu UNESCO APS MREŽA SLOVENIJE i u suradnji s pobratimljenom školom Ledina iz Ljubljane. Časopis su izradili učenici prošlogodišnjeg 4. razreda. Učiteljica matematike Branka Padavić nadovezala se na priču o kućicama i izradila matematički priču u obliku stripa pod nazivom Matematika naša svagdašnja. To je prča o životnoj situaciji izgradnje kuće u kojoj se pojavljuje i primjenjuje niz osnovnih matematičkih znanja.

Sva ta vrhunska ostvarenja vrijednih učenika i učitelja OŠ iz Ravne Gore pregledali su i župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina, zamjenik župana Petar Mamula te pročelnica UO za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin. Naime, oni su 3.11.2020. posjetili školu i predali ravnateljici škole Nataša Možgon Kauzlarić ključeve novog kombija za učenike škole.

Na taj način zaokružili smo i ovogodišnju proslavu Dana škole.
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
e dnevnik

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

Esigurnost-anketa
Priloženi dokumenti:
Sigurnost na internetu 2017.pptx

virtualna knjižnica

katalog knjižnice

školska natjecanja

e lektire

informacije o školi
Priloženi dokumenti:
LETAK, DR. STR..pub 2019. (1).pub

školski zbor Brezice

Europska unija

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / www.os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju