preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

eTwinning oznaka kvalitete

Autor: Tina Majnarić, 6. 10. 2020.

TEKST: Andrijana Simčić

RAVNA GORA: 6.listopada 2020.

Nacionalnom Oznakom kvalitete za eTwinning projekte u šk. god. 2019./2020. nagrađena su dva međunarodna projekta koje je s prošlogodišnjim četvrtašima provela naša učiteljica engleskog jezika Andrijana Simčić.

 

klikni na više

 

Prvi projekt nagrađen Nacionalnom Oznakom kvalitete je projekt OUR TREE OF WISHES čija (idejna začetnica: učiteljica Monica Frigerio, Italija) u kojem su naši četvrtaši pisali božićne želje te ih razmjenjivali s učenicima ostalih europskih škola-partnera, a zatim su svojim i njihovim željama okitili školsko božićno drvce.

Drugi naš projekt nagrađen Nacionalnom Oznakom kvalitete je projekt LET'S GO OUTSIDE! (idejna začetnica: učiteljica Andrijana Simčić, Hrvatska) u okviru kojeg su učenici povremeno učionice zamjenjivali vanjskim okolišem škole te još veselije i motiviranije proveli neke aktivnosti iz područja engleskog jezika.

Nacionalna oznaka kvalitete priznanje je učiteljima za uspješnost i visoku razinu rada na eTwinning projektima. Učenicima je Oznaka kvalitete priznanje i ujedno poticaj za uloženi trud tijekom rada na projektu, dok za školu ona predstavlja javno priznanje njene predanosti kvaliteti te otvorenosti prema suradnji na europskoj razini. U svakom projektu Nacionalna služba za podršku vrednuje: (1) pedagoške inovacije i kreativnost u projektu, (2) integraciju projekta u kurikulum, (3) komunikaciju i razmjenu sadržaja među partnerskim školama, (4) suradnju partnerskih škola, (5) kreativnu uporabu IKT-a te (6) rezultate, učinak i diseminaciju.

Uz certifikat učitelju i učenicima, donosimo i primjer pisanog vrednovanja jednog od naših projekata:

„Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum, preporučuje se obratiti pozornost na važnost multidisciplinarnog pristupa. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama je ostvarena. Tijekom provedbe projekta korišteni su različiti web alati. Rezultati projekta i diseminacija projekta kvalitetno je predstavljena u odgojno-obrazovnoj ustanovi, na mrežnim stranicama i na TwinSpaceu. Zadani ciljevi su ostvareni. Preporučuje se detaljnije prikazati rezultate evaluacije na TwinSpaceu.“

 

 
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

e dnevnik

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

virtualna knjižnica

katalog knjižnice

školska natjecanja

e lektire

informacije o školi
Priloženi dokumenti:
LETAK, DR. STR..pub 2019. (1).pub

školski zbor Brezice

Europska unija

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / www.os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju